?
A nap képe
te-edu.info


Tartalom Menü :
Tartalom linkek
Összes kategória
Összes szerzõ
archív részben
Legújabb tartalom megtekintése

Kategóriák
Fotók a Föld legszebb helyeiről (34)
A természet csodái (19)
Hazajáró (22)
-- Túra videóink egy helyen (0)
ÚT keresõknek, és ÚTon lévõknek (16)
Fûben, fában orvosság (34)
Filmajánló (155)
Szerelmes földrajz (10)
Végig az Országos Kéktúrán (9)
Fõ tartalom (4)
Hangfelvételek (32)
Könyvek innen-onnan (17)
Túrabeszámoló (14)
Írások túrázásról, természetjárásról (14)
Írások az élet minden területéről (45)
Élõvilágunk (46)
Ismeretterjesztõ filmek (117)
Főtér (9)

Legújabb tartalmak
10 óra hegyek
10 óra dzsungel
A Direkt Út
A félelem fegyelme
Tudod-e, ki hogyan hal meg?

Újdonságok

Kisfilmek túráinkból
Fõ tartalom
Videó felvételek

Van kiút?
- 2014 jan 18 szombat
szerzõ: Nerion
kategória: Fõ tartalom > Írások az élet minden területéről
Hozzászólás: 0


Írta: Erika Akka,

Nagyon fontos, hogy megértsd utazásod során azt, hogy NÉLKÜLED semmi sem történik meg. S itt mindegy, hogy utazásod spirituálisnak nevezett, vagy napjaidat a pénz és a létfenntartás megteremtése tölti ki, vagy bármi. Tudnod kell és értened kell, hogy Te vagy mindennek a közepén, Te vagy a mágikus gyújtózsinór, ami képes szétrobbantani azt, ami megérett az elmúlásra.

Ha megnézzük a sok, taposómalomba belefeledkezett embert, akkor látjuk, hogy arra várnak, hogy majd a jószerencse vagy a körülmények vagy a kormány megoldja a problémáikat. Sokan mindent megtesznek egzisztenciájukért, de valójában ugyanolyan folyamatos boldogtalanságban élik le életüket, mert mindig vannak problémák, kihívások, amelyek a komfortérzetet csökkentik.

A spirituális útkereső sokszor ugyanebbe a csapdába esik. Spirituális egzisztenciáját az angyali rendeknél méri, hogy kellően pozitívan gondolkodott-e és hogy megfelel bármilyen spirituális elvárásnak, amitől ő jobb vagy szebb lesz, netán boldogabb. Mintha a spiritualitás bármit is változtatna az életen.

Pedig nem, semmit sem változtat, ellenben csodálatosan elterel bennünket – de ugyanúgy nézhetnéd a TV-t vagy olvashatnád az újságokat, ahelyett, hogy tanfolyamokra jársz vagy oldásokon veszel részt: nem változik a lényegében semmi sem! Ugyanúgy lesznek szenvedéseid, ugyanúgy nem fogod tudni kezelni a dolgokat életedben.

Ugyanúgy lesznek problémáid, csak éppen az öltözetük változik.

S – ezt most nagyon fontos, hogy tényleg megértsd – az hogy mitől lesz jobb vagy rosszabb, egyedül a te nézőpontodtól fog függeni. Mert valójában a problémák csak ruhát cserélnek, de ugyanazok maradnak, akármilyen életet élsz is. Ha milliárdos vagy, ugyanúgy megvannak a kihívásaid, amik UGYANOLYAN szenvedést okoznak, mintha rabszolga lennél. Figyeld meg: akármit is értél el, akármit is tettél le az asztalra, akárhogyan is változol, a problémáid mindig is lesznek.

Nem leszel soha, de soha teljesen boldog.

A spirituális útmutatás ezért fordult zsákutcába, mert az emberek (főleg 2012. december 21 után) felfedezték, hogy bármennyit is mantráztak, nem lett jobb az életük. Bármennyit gondolkodtak pozitívan, nem oldódtak meg a kihívások. Mint ahogyan senki sem az elmúlt évezredekben – eltekintve néhány kivételtől, akiket pedig jól félreértettek.

Nincs kiút.

Vagy mégis?

Nos, ezt a kiutat nem szokta, úgy nagyjából senki sem választani. Miért?

Azért, MERT nem tudja az ember elfogadni, hogy MINDEN RENDBEN VAN ÍGY.

Azért, mert tényleg „csak” annyit kell megértened, hogy a TAPASZTALÁSAID pusztán tapasztalások. A szenvedéseid, örömtelen vagy katartikus pillanataid pusztán csak vannak. Vannak, majd elmúlnak, és kész.

S ennyi a Te dolgod: megfigyelni ezeket, megélni ezeket a tapasztalásokat, és elengedni.

És ha most azt mondod, hogy „de Balázs, hogyan engedhetném el azt, hogy nem tudok a gyerekeimnek enni adni, vagy elhagyott a szerelmem, vagy meghalt az apukám”, és így tovább, akkor nem tudok mást mondani Neked, mint hogy „teljesen megértem, és teljesen együtt érzek veled”. De nem tudok segíteni.

Senki nem tud neked segíteni. Se az állam, se a tuti könyv, se a tuti előadás.

Egyszer hozol egy döntést, és kész. Bamm. Megváltozik minden. Már nem fog úgy fájni a szakítás, már nem fog fájni a pénz hiánya, már nem fog hiányozni az elhunyt családtag. Nem azért, mert ELNYOMNÁL bármit is magadban, vagy rózsaszín sziruppal öntenéd le. Tudom, ezt sokan próbálják, de eredmény nélkül.

Mit kell csinálnod? Nos, a legnehezebbet mind közül: semmit.

A semmi alatt azt értem, hogy például nem kell aggódnod. Most aggódsz azért, nem? Miből fogsz megélni, mi lesz a gyerekeiddel, mi lesz a világgal, mi lesz Magyarországgal, és így tovább. Vizsgáld meg magad, hogy mennyi mindenért aggódsz. Esetleg, hogy meg fogsz öregedni, vagy akármi.

És látod, én csak annyit kértem, hogy ne tegyél semmit, mondjuk például ne aggódj. De már ez is milyen nehéz, ugye? Hogyan haladhatnánk tovább a teljességed felé, ha tele vagy aggódással?

Hagyd abba. Hogyan? Egyszerűen ülj le, és döntsd el. És ha felbukkan benned az aggódás – most figyelj – AKKOR SE TEGYÉL SEMMIT.

Mert mi zajlik le ilyenkor? Kitalálod, hogy nem fogsz aggódni, mert elhiszed, hogy ez segíteni fog. Majd egyszer csak kapsz egy büntetést, amit nem tudsz kifizetni, és elkezdesz aggódni. Bumm. És mit teszel? (már megint teszel valamit, érted?) Azt teszed, hogy elkezded magad büntetni, hogy már megint aggódtál.

És már duplán rosszul érzed magad: azért, ami miatt aggódsz, és maga az aggódás miatt is.

Ellenben, ha nem „tettél volna semmit”, akkor ugyanabban az állapotban lennél, mint az aggódás előtt. Nos? Remélem érted már, hogy mit jelent az, hogy „ne tegyél semmit”.

Nem azt, hogy ülj otthon delíriumban – az is tevés egyébként.

Az is tevés, hogy nem teszel semmit.

Akkor mit is tegyél? Egyszerűen éld az életed anélkül, hogy bármit is gondolnál róla.

Persze erről vannak könyvek, és vannak tanfolyamok, hogy megtapasztald azt, hogy nem teszel semmit, de az már MINDEGY, hogy HOGYAN JUTSZ EL oda.

Érted, hogy mindegy, hogyan jutsz el a nem-tevés állapotába? Ezer életnyi szenvedésen át? Vagy két hét alatt rájössz? Mindegy.

S aki nem hiszi, járjon utána.

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
A Világmindenségben jelenleg uralkodó viszonyoknak köszönhetõen Neked most az alábbi bölcsesség jutott:

Gondolatok, írások

Fórum
Hanság

Írta: Nerion
szept 03 : 11:52

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:28

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:27

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:27

Válasz: Pilis
Szuper :)
Írta: Nerion
jún 29 : 20:42

Válasz: Pilis
Wao! Szép kör :) Én holnap meg
Írta: Jocó
jún 29 : 14:25

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
jún 24 : 20:02

Válasz: Zenebutik

Írta: Nerion
jún 20 : 21:38Tagok kedvencei

Üdvözöllek vendég
Felhasználónév:

Jelszó:


Emlékezz rám

[ ]
[ ]

Holdfázis

Nappal és szürkület

Forrás:Magyar Csillagászati Egyesület


|