?
A nap képe
te-edu.info


Tartalom Menü :
Tartalom linkek
Összes kategória
Összes szerzõ
archív részben
Legújabb tartalom megtekintése

Kategóriák
Fotók a Föld legszebb helyeiről (34)
A természet csodái (19)
Hazajáró (22)
-- Túra videóink egy helyen (0)
ÚT keresõknek, és ÚTon lévõknek (16)
Fûben, fában orvosság (34)
Filmajánló (155)
Szerelmes földrajz (10)
Végig az Országos Kéktúrán (9)
Fõ tartalom (4)
Hangfelvételek (32)
Könyvek innen-onnan (17)
Túrabeszámoló (14)
Írások túrázásról, természetjárásról (14)
Írások az élet minden területéről (45)
Élõvilágunk (46)
Ismeretterjesztõ filmek (117)
Főtér (9)

Legújabb tartalmak
10 óra hegyek
10 óra dzsungel
A Direkt Út
A félelem fegyelme
Tudod-e, ki hogyan hal meg?

Újdonságok

Kisfilmek túráinkból
Fõ tartalom
Videó felvételek

Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
- 2008 máj 02 péntek
szerzõ: Nerion
kategória: Videó felvételek > Molnár V. József
Hozzászólás: 8
Szerzõnek odaitélt pontok: 10/100
 10.0 - 1 szavazat -


Sokak számára, nem teljesen világos, hogy kit is nevezünk táltosnak. Ezen a felvételen, Molnár V. József a magyar hagyományban élõ táltos alakját mutatja be. És hogy nem beszél a levegõbe, azt bizonyítja, az a film, amelyben egy ilyen táltost be is mutat. Ezek után helyére teszi azt a torz képet amelyet egy német író festett le könyvében a táltosokról...Ismét egy alapmû, film a Dobogó Mitikus Magyar Történelem weblapon található http://--- kattints ide, és olvashatod --- megjelentetésért köszönet az oldal szerkesztõjének.

Hozzászólás
Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
Szántai Lajos - A Táltos - c. elõadása után, ismét egy olyan alapmû, amit meg kell nézni annak, aki Táltos tanfolyamra szeretne jelentkezni biggrin
máj 02 : 16:54
Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
"... aki Táltos tanfolyamra szeretne jelentkezni." lol
Ahogy a napfény nem lehet adásvétel tárgya, úgy a táltosság sem tanulható. Tanfolyamon csak megismerhetõ, az sem mindíg hiteles. Az önjelölt Táltos nem az.
máj 03 : 08:39

Hóoroszlán

Válasz: Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
Üdv! Én csak annyit szólnék hozzá a videóhoz hogy minden olyan emberrel vigyázni kell aki elfogult bizonyos irányban és mások élményeit próbálja megmagyarázni, mások felett meg ítélkezni.:)Így Molnár V. József is elég elfogultan beszél és magyaráz. Egy hiteles tanítónak muszáj pártatlannak lennie és az elõadásai közbeni dühkirohanások nem igazán elõnyösek.

ápr 09 : 10:22
Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
Vigyázni mindig érdemes.

nem értem ezt az elõnyös dolgot
ápr 09 : 12:47

Hóoroszlán

Válasz: Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
A nem elõnyõs mondattal azt akartam érzékeltetni, hogy az illetõ azt mutatja hogy düh van benne, és ha valakit a düh befolyásol talán olyat is mond amit késõbb megbán.Ne feledjük Máté Imre ha például szálhámos is és valakik eltalálnak hozzá és hisznek benne és pont az a csalódás kell nekik amit majd nála fognak átélni akkor elgondolkozhat mindenki azon, hogy Istennek terve van a szélhámosokkal is. Az emberek önállóbbakká válnak a csalódásoktól és megerõsödnek:)
más:
Végsõ soron úgyis mindenkinek a saját mesterének kell lennie az útján. És ha csak cimkék nélkül teszi azt ami a tõle telhetõ legjobb akkor sokkal többet tud segíteni tiszta emberségével. Tõlem amikor megkérdezik mi vagyok csak azt válaszolom ember de a munkám sámáni viszont nem táltosi:)Az a baj hogy az emberek rangként használják a címeket pedig ezek munkatípusjelzõ cimkék csak:) Mint a pék mint a Kovács.:)
ápr 09 : 13:25
Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
Azt hiszem értem akkor nagyjából mit értesz ez alatt.

Szerintem a jelenség, amire célzol (és számtalan témát, beszélgetést szolgáltat köztünk nem csak ezen az oldalon, de más fórumokon is) nem szándékos szélhámosság, hanem egy folyamat része, aminek során -egyébként sokszor valóban nagy tudású- személyek tévútra térnek és nem a helyükön kezdik kezelni a dolgokat, aminek következtében "vadhajtásokat növesztenek". Ezt biztos nagyon nehéz elkerülni és a legjobbakat viheti el, így lesznek jó versírókból, csontkovácsokból, füves emberekbõl, útkaparókból (:)), zenészekbõl stb. "aszfalttáltosok".
Talán az ego viszi el õket, talán a modern társadalom is megnehezíti a dolgukat és biztosan rengeteg egyéb nehézségbe ütközik a maguk helyén, maguk minõségében való kiteljesedés.
Jó lenne, ha többségében nem a negatív példából és -ahogy írtad a csalódásból- tanulhatnánk, és lenne még több tiszteletre méltó, értékadó ember.

Ugyanakkor nekünk is óvatosan kell kezelnünk a dolgokat, és egy elõadástól ne a megváltást várjuk, hanem esetleg egy érdekes véleményt, amellyel nem kell egyet értenünk, vagy elítélnünk, de ha kedvünk támad, akár meg is hallgathatjuk. Méltatlan túlságosan bántani az elõadókat, "a hiba sokszor a mi készülékünkben van", de legtöbbször nincs is hiba, csak keresünk magunknak valami kifogásolnivalót.
persze ez is csak egy vélemény-és bár nem dühbõl írtam, azért nem teljesen átgondolt, ebbõl kifolyólag nyitott a változásra
ápr 09 : 14:15

Hóoroszlán

Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
Azonban meg kell azt jegyezni hogy az õsi közép ázsiából származó magyarok nem voltak keresztények, amit Marci bácsi elmondott élmény az az új kereszténységnek a szimbolikája (Lévén István király minden volt csak szent nem ezért érthetetlen hogy a táltos bácsinak hogy jelenhetett meg a szentek között.) Ezek az õsképek kiélezõdtek a bácsi hitével, azaz ha Isten üzent akkor a vinklik Istentõl közvetített látomások de a keresztény alakokat Isten azért küldte a bácsi elméjébe mert ezen keresztül tudott õ megnyílni. Ha a bácsi buddhista lett volna buddha formákkal mutatta volna meg Isten ezeket a dolgokat neki:) Molnár V. Józsefet ezért neveztem elfogultnak mert nem vette azt figyelembe hogy a szellemvilág nem keresztény vagy buddhista vagy hindu, a bácsi csak azért kapta keresztény szimbolikán keresztül az energiát mert erre rezonált jobban alaphiténél fogva:)
ápr 11 : 10:45
Molnár V. József - "Fényös, fényös villanás..."
sokirányú elfogultság létezik
ápr 11 : 20:34


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
A Világmindenségben jelenleg uralkodó viszonyoknak köszönhetõen Neked most az alábbi bölcsesség jutott:

Gondolatok, írások

Fórum
Hanság

Írta: Nerion
szept 03 : 11:52

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:28

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:27

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
aug 30 : 14:27

Válasz: Pilis
Szuper :)
Írta: Nerion
jún 29 : 20:42

Válasz: Pilis
Wao! Szép kör :) Én holnap meg
Írta: Jocó
jún 29 : 14:25

Válasz: Pilis

Írta: Nerion
jún 24 : 20:02

Válasz: Zenebutik

Írta: Nerion
jún 20 : 21:38Tagok kedvencei

Üdvözöllek vendég
Felhasználónév:

Jelszó:


Emlékezz rám

[ ]
[ ]

Holdfázis

Nappal és szürkület

Forrás:Magyar Csillagászati Egyesület


|