Vértes, Canon,

Minden idők leghülyébb nyaralói

by Nerion


2013okt 11
 Nincs    

Szelesitocsik
A most következő idézetek valódiak, és az egyik legnagyobb brit utazási irodához, a Thomas Cookhoz érkezett panaszokból származnak.

1. "Szerintem a prospektusban fel kellene tüntetni, hogy a helyi vegyesboltok nem árulnak rendes kekszet, mint amilyen a pudingos vagy a gyömbéres."

2. "A Puerto Vallarta-i boltosok lusták, mert bezárnak délután. Gyakran kellett volna éppen a 'szieszta' idején vennem valamit - be kellene tiltani!"

3. "Amikor az indiai Goában nyaraltunk, undorodtam attól, hogy szinte az összes étterem currys ételeket árult. Nem szeretem a fűszeresdolgokat."

4. "Befizettünk egy víziparkos kirándulásra, de senki sem szólt, hogy vigyünk magunkkal fürdőruhát és törülközőt. Feltételeztük, hogy az ár ezeket is tartalmazza."

5. "A tengerpart túlságosan homokos volt. Amikor visszamentünk a szobánkba, mindent ki kellett tisztítani."

6. "A homok egyáltalán nem olyan volt, mint a prospektusban. Abban fehérnek látszott, itt meg inkább sárga volt."

7. "Nem lenne szabad engedélyezni a topless napozást a tengerparton. A férjemet, aki csak egy kis nyugodt pihenést szeretett volna, nagyon zavarta."

8. "Senki sem figyelmeztetett, hogy a vízben halak is vannak. A gyerekek nagyon féltek."


További gyöngyszemek
[Beküldte Nerion]

Magyar videóinstalláció bűvölte el Moszkvát

by Nerion


2013okt 08
 Nincs    

A magyar csapat nyerte meg az első helyet az Art Vision videóinstallációs versenyben, amelyet a Fénykör Moszkvai Nemzetközi Fesztivál keretében tartottak

Marsnál jár az üstökös

by Nerion


2013okt 01
 Nincs    

Folyamatosan közelít felénk az elmúlt évek várhatóan leglátványosabb üstököse.

Kedden, magyar idő szerint este fél 8 körül húz el a Mars mellett az az üstökös, melyet már év eleje óta kiemelt figyelemmel vár a csillagászok mellett a közvélemény is.

Balra: John Chumcak felvétele az üstökösről szeptember 22-én, Ohioból.

A hirek.csillagaszat.hu tudósítása szerint a vörös bolygót 10,8 millió kilométerre közelíti meg a C/2012 S1 azonosítójú, ismerebb nevén ISON üstökös. Ez megközelítőleg a Föld-Hold távolság 28-szorosa. Az áthaladás a Marsról nagyjából 3 magnitúdó erőséggel fog látszódni, ezt az ottani szondákkal rögzítik is majd.

Ahogy azt már egy éve megírtuk, a várakozások szerint az üstökös az év vége felé igen látványos jelenséggé válhat. A Földhöz december 26-án lesz a legközelebb, 0,42 csillagászati egységre (ami a Föld és a Nap átlagos távolsága).

Forrás http://www.idokep.hu/hirek/mar-a-marsnal-jar-az-ustokos [Beküldte Nerion]